Mit készítsünk turmixgépben, a legjobb smoothiek

A gyümölcsturmix a legjobb vitaminforrás és rettentő egyszerű elkészíteni! Az év minden napjára kitalálhatsz új variációkat, lehet reggeli energiabomba vagy délutáni felfrissítő, akár helyettesítheted vele az édesség nassolást is. Mindig jól tud esni és az immunrendszered is meghálálja.

Miért fontos a zöldség és gyümölcs fogyasztás?


A gyümölcsök, a diófélék és a zöldségek jelentős szerepet játszanak a táplálkozásban, különösen, mint forrásai a C, A, B1, B3, B6, B9, E vitaminoknak, ásványi anyagoknak és rostoknak. Esszenciális aminosavakat, zsírsavakat tartalmaznak, fontos tápanyagaik közé tartoznak a riboflavin (B2), cink, kalcium, kálium és foszfor is.
A gyümölcsök és zöldségek egyes összetevői (fitokemikáliák) erősen antioxidánsok, segítik számos betegség megelőzését, akár a szív és érrendszeri vagy daganatos betegségekét is. Módosítják a rákkeltő anyagok metabolikus aktiválódását és méregtelenítését/diszpozícióját, vagy akár befolyásolják a daganatos sejtek lefolyását megváltoztató folyamatokat . Az antioxidáns tartalom nagymértékben változik a gyümölcsök és zöldségek között, ezért jó, ha többfélét fogyasztunk, mintha csak néhány, a legnagyobb antioxidáns kapacitással rendelkező termékre korlátoznánk.


Ingyenes stockfotó ananász, avokádó, banán témában Stockfotó

A napi ajánlott fogyasztás:

- Nagyjából 5; 2 féle gyümölcs, 3 féle zöldség

- Válasszunk lehetőleg friss, szárított vagy fagyasztott gyümölcsöket és zöldségeket, minél több fajtát

- Keressük a minél sötétebb színű, vagy levelű zöldségeket és gyümölcsöket, nem csak az érettsége miatt, hanem mert a sötétebb színű termés fajtákban jellemzően több antioxidáns található

Ingyenes stockfotó befőttesüveg, egészséges ital, fehérjeturmix témában Stockfotó


Turmixok/smoothiek

Persze nyersen is fogyaszthatjuk a gyümölcsöket, de mi sem jobb egy friss turmixnál a nap bármelyik étkezéseként. Összedobálhatunk a turmixgépbe bármit, amit otthon találunk, saját ízlésünk szerint, de végtelen mennyiségű smoothie/turmix receptet találunk az interneten is.

Összeállítottunk párat a legjobb variációk közül:

 




Ízesíthetjük mézzel, fűszerekkel, adhatunk hozzá magokat, higíthatjuk vízzel, joghurttal, kókusztejjel vagy joghurttal. Gyors, egyszerű, finom és nagyon egészséges!

Elkészíthetjük hagyományos turmixgépben, vagy praktikus, kis méretű, hordozható turmixgépben is, hogy bárhova elvihessük magunkkal. Az Alibuy oldalán rendelhettek a most népszerű hordozható és hagyományos gépekből is!

https://alibuy.hu/search?type=product&q=turmix


Jó mixelést mindenkinek!