Hogyan relaxálj?

Varázsold hangulatossá az otthonod, hogy kellemesebb legyen a kikapcsolódás

A mai rohanó világban már egyre kevesebb idő jut a kikapcsolódásra. Az időnk nagy részét elveszi a munka, a karrier, az otthoni teendők és persze emellett mindenki igyekszik minél több időt tölteni a családjával. Ahhoz, hogy megfelelően ki tudjuk magunkat pihenni a napi 24 óra
helyett inkább 32-re lenne szükségünk. Ahogy a világ egyre gyorsul és az élet egyre stresszesebbé válik, egyre nagyobb hangsúlyt kellene fektetnünk a megfelelő mennyiségű és legfőképp megfelelő minőségű pihenésre.
Ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt tudd nyújtani a munkahelyeden kiegyensúlyozottnak kell lenned. Ha szeretnéd kihasználni és hasznosan tölteni a szabadidődet a családdal, akkor energikusabbá kell válnod. Mivel egy nap nem állhat 32 órából, így érdemes a pihenés és kikapcsolódás minőségén változtatnod. A hatékony pihenés nagyban függ a környezettől. Ha az otthonod légkörét megfelelővé alakítod, elősegítheted az eredményesebb pihenést. Miket tehetsz ennek érdekében? Teremtsd meg magad körül a legalkalmasabb hangulatot a kikapcsolódáshoz ezzel a néhány apró tippel!

 

 1. Megfelelő fények

Nem is gondolnád, milyen fontos a megfelelő világítás kiválasztása az otthonodba. Ha meghitt hangulatot teremtesz a lakásban, könnyebben ráhangolódhatsz a pihenésre és gyorsabban álomra hajthatod a fejed. A meleg fények nyugtató hatással vannak az idegrendszerre, így a hideg fényeket érdemes lecserélni a nappaliban vagy a hálószobában. A LED világítások is fel tudják dobni egy-egy helyiség hangulatát, így azokat is érdemes lehet felszerelni. Válassz állítható erősségű lámpákat és estére lágy fényeket kapcsolj be, ami szintén segíteni fog az alvásra való hangolódásban. Azokba a helyiségekbe, ahol pihenni szoktál, mindenképpen távirányítóval vagy telefonnal vezérelhető fényeket szerelj fel, hogy félálomban ne kelljen
felállnod lekapcsolni a lámpákat, ami megzavarhatja az elalvást vagy a relaxációt.

 

 

2. Frissítsd fel a lakás levegőjét
Nagy szerepe van a megfelelő minőségű levegőnek is az otthonodban. A fülledt levegő könnyen fejfájáshoz vezethet, ami akadályozhat a pihenésben. Ügyelj a szellőztetésre a hidegebb időszakban is! Szerezz be egy légtisztító készüléket, ami megtisztítja a levegőt a baktériumoktól. A friss levegő segíti a megnyugtató, kiadós alvást, ami rendkívül nagy szerepet játszik az egészség megőrzésében. Érdemes lehet egy párásító készülék megvásárlása is, ami nyugtató hatású illóolajokkal még inkább segíthet kikapcsolódni, hogy kisimuljanak az idegek.

3. Rend és tisztaság
Természetesen nem csak a levegő tisztasága fontos, hanem az egész lakásé is. Sokak számára zavaró tényező lehet a pihenés során, ha nincs rend. Legfőképp a hölgyek számára lehet ismerős az érzés, hogy addig nem szívesen dőlnek le pihenni, amíg nincs rend és tisztaság a lakásban, mert folyton a teendőkön jár az eszük. Mi sem kellemesebb mint egy szépen kitakarított lakásban meggyújtani egy gyertyát, leülni egy kávé vagy tea mellett megpihenni. Manapság már a takarítás megkönnyítésére is rengeteg eszköz áll rendelkezésre, például egy praktikus morzsaporszívó vagy egy robotporszívó. Könnyítsd meg az életed a takarítási teendők terén, így kevesebb időt kell szánnod ezekre és élvezheted a rend és tisztaság adta nyugalmat.

4. Megnyugtató zene
Ha hiába pihensz le, folyton nyüzsögnek a gondolataid, akkor próbáld meg őket kikapcsolni valamilyen kellemes zene hallgatásával. Szerezz be egy hangszórót vagy egy fejhallgatót, válassz ki olyan dalokat, amik megnyugtatnak és lazulj el. Mindenki számára más lehet a megnyugtató, van aki a természet hangjait preferálja, például a tenger morajlását, az eső hangját vagy madárcsicsergést. Van akit valamilyen klasszikus zene lazít el. Hidd el, segíteni fog a pihenésben és az elalvásban. Tudományosan bizonyított tény, hogy a zene kikapcsolja az agyat és képes ellazítani, hogy szabadulni tudj a rohanó hétköznapok elől.

 

Gyakran hiába vagyunk fáradtak, mégsem tudunk megfelelően pihenni vagy pihentetően aludni. Ez azért van, mert túl sokfelé jár az agyunk. A legfőbb dolog, hogy a környezetünket úgy alakítsuk ki, hogy a cikázó gondolatainkat a leghatásosabban ki tudjuk kapcsolni. Az otthon egyik legfőbb funkciója, hogy a nyugalom és a béke színtere legyen, hogy kikapcsolódj és feltöltődj energiával. Ahová ha belépsz, elönt a nyugalom egy stresszes munkanap után. Hiába
tűnnek apróságnak a fent említett dolgok, de mégis nagy mértékben javíthatják a kikapcsolódásra szánt időt. A jobb minőségű pihenés által jobban teljesíthetsz majd a munkában. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és jókedvűbb leszel, amit a családod és a barátaid is meg fognak hálálni. Nézz körül az AliBuy-on, ugyanis a fent említett tippekhez minden eszközt és segítséget megtalálsz!