Okosóra kisokos - minden infó egy helyen

Ha ezt elolvasod, garantáltan általános tájékozottsági szinttel rendelkezel nagyjából minden okosórát illetően. Vágjunk bele.

 

 

Szó lesz arról, hogy:


- Kinek miért jó (Gyerekektől a nyugdíjasokig mindenkinek oka van beszerezni egy okosórát.)

- Milyen tevékenységekhez lehet és ajánlatos használni

- Miért nem kell a legdrágább márkás órát választanod, ha okosórát szeretnél

- Milyen egészségügyi funkciókat képesek ellátni (pulzusszám, lépésszám, alvás figyelés stb.)

- Milyen technikai funkciókkal bír

- Milyen beállításokkal fogod szembetalálni magad, és milyen lehetséges szervizelés vár rád (Murphy törvénye, hogy ami el tud romlani, az el is fog - na nem minden esetben, de jó tisztában lenni vele, milyen gyakori hibáik vannak.)

Az okosórák az elmúlt években hihetetlen mértékben elterjedtek, és nem csoda. Ezek a modern karórák rengeteg funkciót kínálnak, amik nem csak a mindennapi életet könnyítik meg, de az egészségünkre is jótékony hatással lehetnek, ugyanis megfigyelhetjük mozgásunkat, életjeleinket és tudatosabbak figyelhetünk oda rájuk.

 

Kinek való az okosóra?

Az okosórák szinte mindenkinek ideálisak lehetnek, kortól, nemtől és életmódtól függetlenül.

 

  • Okosóra nőknek és férfiaknak: Számos elegáns és sportos modell kapható, amik tökéletesen kiegészítik az öltözködési stílusukat. Egyes letisztult, elegáns designnal rendelkező okosórák tökéletesen illenek egy üzleti öltönyhözis, míg más, strapabíró, sportos okosórák, ideálisak edzésekhez és futáshoz.

 

  • Okosóra gyerekeknek: A GPS-s gyerekóráknak köszönhetően nyomon követhetjük a gyerkőcök mozgását, utazását és biztonságban tudhatjuk őket. Számos okosóra vízálló, SOS vészjelzővel ellátott, és telefonhívásokat is lehet vele bonyolítani, így a szülők bármikor elérhetik a gyermeküket.

 

  • Okosóra időseknek, nyugdíjasoknak: Az okosórák vészjelző funkciója és az egészségügyi monitorozás segíthet a bajmegelőzésben. Sok okosóra vérnyomásmérővel és EKG-val is rendelkezik, így segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Sok idős él egyedül, akikre figyelnünk kell, az okosórák használatára bárkit meg lehet tanítani, ha tehetjük, ajándékozzunk szeretett nagyszüleinknek egy praktikus darabot!

 

  • Okosóra sportolóknak: A fitness okosórák rengeteg edzésprogramot és statisztikát kínálnak, amik segítenek a fejlődésben. Például a Polar M430 okosóra GPS-szel, pulzusmérővel és edzésterv-generátorral van ellátva, így ideális edzésekhez és futásokhoz.

 

  • Okosóra cégeknek, üzletembereknek: Az okosórák beépített értesítéseivel mindig naprakész maradhatunk a legfontosabb e-mailek és hívások tekintetében. A legtöbb okosóra nagy kijelzővel és beépített asszisztenssel van ellátva, így könnyedén kezelhetjük vele az e-maileket és a hívásokat.

 

  • Okosóra betegeknek: Az okosórák cukormérő és vérnyomásmérő funkciója segíthet a betegség monitorozásában. Számos okosóra stresszszintmérővel és bőr hőmérséklet-mérővel is rendelkezik, amik segíthetnek a mentális és fizikai egészség megőrzésében.


Milyen okosóra márkák a legismertebbek?

Az okosóra piacon rengeteg márka képviselteti magát, melyek évtizedek óta dobnak piacra okosórákat, a legismertebbek közé tartoznak:

  • Xiaomi
  • Samsung okosóra
  • Garmin
  • Huawei
  • Honor óra
  • Apple okos karóra
  • Sony

Legtöbben esetben magáért a márkáért fizetünk, ma már azonban nem csak a prémium márkák kínálnak minőségi okosórákat, a kevésbé ismert márkáknál is találhatunk remek ár-érték arányú modelleket, melyek szuperül látják el a kívánt funkciókat sokkal barátibb áron. 


A legjobb okosórák nem mindig a legismertebbek.

 

Az egészséged a csuklódon, egészségügyi funkciók

Az okosórák nem csak jó kiegészítők, de igazi egészségőrök is lehetnek. Számos funkcióval rendelkeznek, amelyek segítenek a testi és lelki egészség megőrzésében. Nagy szavak ezek, ám mégis itt van benne a ráció:

Vérnyomásmérés: A vérnyomásmérő okosórák segítségével nyomon követheted vérnyomásodat. Ez különösen fontos a magas vérnyomásban szenvedők számára, akik így könnyebben ellenőrizhetik állapotukat.

EKG:  Az EKG (elektrokardiogram) okosórák segítségével EKG-felvételt készíthetsz a csuklódon. Ez a funkció hasznos lehet a szívritmuszavarok korai felismerésében.

Pulzusmérés: A pulzusmérő okosórák folyamatosan figyelik a pulzust, így nyomon követhető az  edzések hatékonysága, de a stressz szint mérésére is kiváló.

Alvásfigyelés: Az alvásfigyelő okosórák elemzik az alvás minőségét, így jobban megértheti alvási szokásait és javíthat az alvás minőségén. Mi sem fontosabb a kipihentségnél, még sincs sok eszközünk, hogy megvizsgáljuk, milyen az alvásunk.

Betegeknek: Egy egészséges ember számára sem utolsó, ám egy beteg esetén rendkívül hasznos, hogy a cukormérő okosórák segítségével nyomon követhetik vércukorszintjüket, a vérnyomásmérő okosórákkal pedig segítenek a vérnyomás ellenőrzésében.


Okosóra: Beállítások és Szervizelés

Az okosórák rengeteg kényelmes funkciót kínálnak, de a beállításuk és a szervizelésük néha gondot okozhat. 

Az is biztosan ismerős, hogy a kibontás után még órákig képesek vagyunk pepecselni a helyes beállítással, mire ténylegesen a csuklónkra húzhatjuk az órát. 

Íme a leggyakoribb beállítás lista, melyet el kell majd végezned, ha beszerzel egy okosórát +  a leggyakrabban előforduló szervizelési ok:

Beállítások:

  • Magyar menü: A legtöbb okosóra rendelkezik magyar nyelvű menüvel, de a beállításhoz előfordulhat, hogy frissítened kell az okosóra szoftverét.

  • Akkumulátor csere: Az okosórák akkumulátorának élettartama a modelltől függően változik. Ha az akkumulátor elromlik, ki kell cseréltetni egy új alkatrészre. Legtöbbjük tölthető, változó kapacitással és üzemidővel.

  • Csatlakozás telefonhoz: Az okosóra csatlakoztatásához telefonodon kövesd mindig az okosóra kézikönyvében található utasításokat, melyek viszonylag érthetően, lépésről lépésre segítenek majd. Általában Bluetooth-on keresztül történik a csatlakozás.

  • Wifi csatlakozás: Egyes okosórák Wifi-n keresztül is csatlakoznak az internethez, így frissítheted az alkalmazásokat és szinkronizálhatja az adatokat, ezt be kell állítanod az eszközön.

  • Idő beállítása: Az okosóra ideje automatikusan beállítódik a telefon idejéhez, de manuálisan is be lehet állítani. Nagy pozitívum a kvarc órához képest, nemde?

  • Ikonok jelentése: Az okosóra ikonjai a különböző funkciókat jelképezik. A kézikönyvben megtalálod az ikonok jelentését. Érdemes tanulmányozni egy kicsit.

  • Nyelv beállítása: A legtöbb okosóra menünyelvét a beállítások menüben állíthatod be.

  • Párosítás: Az okosóra párosításához telefonoddall kövesd az okosóra kézikönyvben található utasításokat. Típusonként némileg eltérhet, de nem vesz igénybe egy percnél több időt.

  • Beállítása: Az okosóra alap beállításaihoz is el kell majd végezned pár lépést, ezeket azonban egyszer kell csak megcsinálni, többet nem lesz vele dolgod. Érdemes követni hozzá az okosóra kézikönyvében található utasításokat.

  • Bekapcsolása: Az okosóra bekapcsolásához nyomd meg a bekapcsoló gombot. Minden eszközön máshol van, a kézikönyvben találod az óra gombjait, bemeneteit.

  • App: Az okosóra használatához általában le kell tölteni a telefonodra az okosóra alkalmazást, hogy pontosan mit, szintén a kézikönyvben találod.

  • Kijelző csere: Csak úgy, mint minden érintőképernyős eszköznél, az okosóra esetében is sérülhet a kijelző, karcolódhat vagy megrepedhet, melyet szervizben kell kicseréltetni, de kapható hozzá védőfólia, ami megnöveli az élettartamát.

  • Szíj cseréje: Az okosóra szíját könnyedén lecserélheti egy másikra, ha más színt preferálsz, netán elszakadt, vagy elkopott.

Tippek:

  • Olvasd el az okosóra kézikönyvét, mielőtt használatba vennéd.
  • Frissítsd az okosóra szoftverét, ha elérhető frissítés.
  • Ha bármilyen problémát tapasztal az okosórával, forduljon a gyártóhoz vagy a szervizhez.

Térjetek vissza bátran a cikkhez a rendelés után, hogy semmi ne maradjon ki!


Milyen tevékenységekhez használható az okosóra?

Az okosórák ideálisak sportoláshoz, edzéshez, biciklizéshez, lovagláshoz, de akár a mindennapi aktivitás mérésére is használhatjuk őket.

 

Az okosórák ideális kiegészítők is a szabadidős tevékenységek szerelmeseinek. 

  • A sport okosórák rengeteg edzésprogramot és statisztikát kínálnak, amelyek segítenek a fejlődésben, legyen szó futásról, úszásról, biciklizésről vagy más sportról.

  • A fitness órák nyomon követik az aktivitást, a lépésszámlálást és a kalóriaégetést, így motivációt adnak a mozgáshoz.

  • Az aktivitásmérő okosórák a mindennapi mozgást is mérik, így segítenek elérni a napi aktivitási célokat.

  • A lépésszámláló órák egyszerűen csak a lépésszámot követik nyomon, ideálisak gyerekeknek és időseknek is.

  • A biciklizéshez és edzéshez tervezett okosórák GPS-szel, pulzusmérővel és egyéb funkciókkal rendelkeznek, amelyek segítenek a teljesítmény optimalizálásában.

  • A lovagláshoz is léteznek speciális okosórák, amelyek a ló sebességét és távolságát is mérik.

  • Az öltönyhöz, kosztümökhöz is illő okosórák elegáns dizájnnal és hasznos funkciókkal rendelkeznek, így tökéletes választás üzleti megjelenéshez is.

Hogyan válasszunk okosórát?

Az okosóra vásárlása előtt érdemes átgondolni, hogy milyen funkciókra van szükségünk, és mennyit szánunk rá. Fontos, hogy a kiválasztott modell kompatibilis legyen a telefonunkkal, és kényelmesen illeszkedjen a csuklónkra.

Okosóra vásárlás a webshopunkban

Webshopunkban széles választékban találhatod meg a legjobb okosórákat. Csekkold őket itt.

 

 

Bemutatunk pár darabot szuper kinézettel, praktikus funkciókkal és nagyon kedvező árazással:

Okosóra - Alloet GT8, Porsche Design

Akciós ár 7.490 Ft

 

Okosóra - ID115 lila színben

Akciós ár 4.890 Ft

 

Okosóra - Magyar nyelvű, fehér színben

Ár 5.990 Ft

 

Okosóra - Ívelt kijelzős, magyar menü, fekete színben

Ár 7.690 Ft

 

További típusokért irány az ALIBUY.HU webshop!